Ecoliner

Download Brochures

Ons adres

Borhite bvba
Torhoutsesteenweg 30
8210 Loppem
Algemene kenmerken: 

In samenwerking met het Italiaanse bedrijf Beca Engineering ontwikkelde Borhite de Borhite Eco Liner en de Borhite Eco 1000°. Deze liner is minstens evenwaardig aan de gekende Furanflex liner. Zo is er naast de Fitfire en Fitfire+ voor gashaarden en verwarmingsketels, ook de HT1000° voor open haarden, houtkachels, industriële ovens en pelletkachels. Het Borhite studiebureau bekijkt daarom elke situatie grondig alvorens tot de opmaak van een passende offerte en de realisatie van het project over te gaan.

Toepassingen: 

Gas en Mazout
De Borhite Eco Liner van Borhite Eco Schouwen is een innovatief systeem dat u toelaat uw schoorsteen gemakkelijk en zonder breekwerk te renoveren. De belangrijkste eigenschap van dit product is dat de glasvezelkous waaruit ze bestaat het kanaal van de schoorsteen volledig volgt en zo steeds past in elke schoorsteen.

Innovatie
Het Eco Liner-systeem bestaat uit een flexibele glasvezelkous die bij een schoorsteenrenovatie met een touw in het bestaande schoorsteenkanaal wordt geschoven. Daarna wordt deze kous opgeblazen met lucht en achteraf met stoom van ongeveer 100°C. Hierdoor neemt de kous na ongeveer 75 minuten helemaal de structuur en vorm van het bestaande kanaal aan. Bij de renovatie van uw schoorsteen hoeft er dus helemaal geen breekwerk aan te pas te komen. Ook voor schoorstenen met asbest is dit de ideale renovatietechniek waarbij het asbest niet wordt verwijderd, maar wordt overdekt door de ondoorlatende glasvezelkous.

Hout
Voor het stoken met hout is er het Eco 1000°-systeem van Borhite Eco Schouwen. Het is een uniek en revolutionair systeem dat bestaat uit een glasvezel kous geïmpregneerd met keramisch composiet die een constante temperatuur tot 1000° C aankan. De kous is geschikt voor schoorstenen van openhaarden, houtkachels, industriële ovens en pelletkachels. Het materiaal waaruit het Eco 1000°-systeem is opgebouwd, beantwoordt aan alle standaarden op vlak van zowel vuurweerbaarheid en milieu.
In tegenstelling tot andere gelijkaardige producten op de markt komen er bij het uitstomen van de Eco 1000° liner geen giftige stoffen vrij. Deze liner is nl. uitsluitend vervaardigd uit anorganische materialen en niet uit, voor de gezondheid gevaarlijke, organische stoffen zoals formaldehyde, fenol en furfurylalcohol!
Vanwege de 100% vuurvaste keramische samenstelling, zonder enig gebruik van synthetische of andere kunststofmaterialen, is het zelfs de ENIGE liner voor houtver-branding die in België toegelaten is (zie norm NBN B 61-002)!

Voordelen: 

De voordelen van schoorsteenrenovatie door middel van dit systeem zijn haast eindeloos! Hieronder sommen we enkele van de belangrijkste voordelen voor u op. De Borhite Eco Liner biedt u:
• Thermische stabiliteit
• Eenvoudige plaatsing zonder breekwerk
• Weerstand tegen hoge temperaturen
• Lage warmtegeleiding
• Respect voor veiligheid en milieu
• Een gladde en propere binnenkant
• Gegarandeerd een schoorsteenkanaal zo goed als nieuw voor lange termijn
• Toepasbaar in om het even welk rookkanaal, ongeacht de vorm

De ideale oplossing voor alle CERGA-installateurs !

Technische kant: 

Technisch Gas en Mazout
Het Eco Liner-systeem is te gebruiken bij schoorstenen waar olie of gas wordt verbrand. Door de speciale glasvezelkous is de dikte van het systeem hoger dan bij het traditionele stalen materiaal en functioneert de kous ook als isolatie.

Technisch Hout
Het Borhite Eco 1000°-systeem is volledig onbrandbaar en geschikt voor temperaturen tot 1000° C. Het systeem is verkrijgbaar in alle maten met een diameter van 50 mm tot 600 mm. Omdat de liner zich volledig aanpast aan alle delen van uw schoorsteen, of het nu een ronde, ovale, driehoekige of rechthoekige vorm heeft, beperken we het verlies van de rookkanaaloppervlakte tot een minimum.

Installatie: 

De Borhite Eco Liner wordt in de te renoveren schoorsteen geschoven en wordt daarna opgeblazen met geperste lucht. Zo kan de glasvezelkous zich als een tweede huid aanpassen aan het bestaande schoorsteenkanaal. Zelfs de kleinste oneffenheden worden bedekt, waardoor u geen kanaalbreedte verliest.
Zo kunt u zonder breekwerk uw schoorsteen volledig vernieuwen met een bekleding.

Eco 1000°-systeem
kan zelfs temperaturen tot 1000° C aan.

Het Eco 1000°-systeem kan gebruikt worden bij:

  • Houthaarden
  • Houtovens
  • Pelletkachels
  • Houtkachels
  • Industriële ovens

over borhite

Borhite is de specialist voor alle schoorsteentechieken.
Wij hebben een pasklare oplossing voor alle schoorsteen problemen.

PRIVACY POLICY
VERKOOPSVOORWAARDEN

Borhite

Torhoutsesteenweg 30
8210 Loppem